Benim kullandığım gibi kalıbınız varsa açtığınız hamuru kalıba serin, kıymaları koyduktan sonra üzerine bir kat daha hamur serin ve oklava ile üzerinden bir kaç kez geçerek kesilmelerini sağlayın. Eğer isterseniz mantıyı hazırlamak yerine hazır mantı da kullanabilirsiniz. Mantılar hazırlandıktan sonra tereyağı ile salça tencereye alınarak kavrulur ve kaynar su ilave edilir. Daha sonra mantılar tencereye alınır ve son olarak haşlanmış olan nohut eklenir. Mantılar yumuşayıp pişene kadar bekletilir. ( Mantının lapa olmamasına dikkat edilir). Üzerine nane dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 2 çorba kaşığı salça
- Tereyağı(isteğe göre sıvı yağ)
- Nane, tuz
Mantısı için;
- 2 su bardağı un
- Tuz
- Yeterince su
- 100 gr kıyma
- 1 küçük soğan
- Karabiber, pul biber



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder