1-2 dakika kavurduktan sonra yıkanmış fasulyeleri ilave edin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte zaman zaman karıştırarak pişirin. Fasulye sulanmamış ise 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek pişirin. Tabanının tutmaması için sık sık suyunu kontrol etmelisiniz. Ancak bu yemek sulu bir yemek değildir. Su miktarının çok olmamasına dikkat edin.
Pişen fasulyelerin üzerine iki adet yumurtayı kırın, karıştırmadan kapağını kapatın. yumurtalar piştikten sonra isteğe göre karıştırıp servis edin ya da karıştırmadan servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- Yarım kilo fasulye
- 1 orta boy soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kırmızıbiber, pul biber, tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder