21 Mart 2012 Çarşamba

Beli Bükük Patlıcan Kebabı

Soğanı rendeleyin, kıyma, ekmekiçi, yumurta ve baharatlar eklenerek köfte yoğurulur. Köfte dinlenirken patlıcanlar 1 er cm aralıklarla kesilir ancak tam olarak dilimlenmez resimdeki şekilde kesmeniz gerekiyor.

beli bükük kebabı, yemek tarifleri

Köftelerinizi şekillendirerek patlıcanların kesmiş olduğunuz bölümlerine yerleştirin. Patlıcanlar bükülecektir zaten yemeğin ismi de buradan gelmektedir. Bu yemeği biz teflon tencerede pişirdik. Köfteleri yerleştirdiğiniz patlıcanları tencerenize yerleştirin.Patlıcanları soymamanız gerekiyor biz yaparken yanlışlıkla bir tanesini soymuşuz:)

beli bükük kebabı, yemek tarifleri

Bu aşamada yemeğin sosunu hazırlamalısınız. 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklediğiniz tencerede kesmiş olduğunuz biberleri kavurun daha sonra 1 yemek kaşığı salça, rendelemiş olduğunuz domatesler, kesmiş olduğunuz sarımsaklar, tuz ve 1,5 su bardağı su ile 2-3 dakika kaynatın. Daha sonra patlıcanların üzerine dökerek kısık ateşte yemeğinizi pişirin. Afiyet olsun

beli bükük kebabı, yemek tarifleri

Malzemeler

  • 5 adet orta boy patlıcan

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 2 adet domates

  • 3-4 diş sarımsak

  • 2 adet yeşil biber

  • Tuz


Köfte için:

  • 1 ortaboy soğan

  • 250gr çekilmiş et

  • 1 su bardağı çekilmiş ekmekiçi

  • 1 adet yumurta

  • İsteğe bağlı baharatlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder