21 Mart 2012 Çarşamba

Közlenmiş Kırmızıbiber Mezesi

Kırmızıbiberleri tepsiye koyarak kabuklarını soyulabilecek kıvama gelene kadar pişirmek üzere fırına sürün. Bir yandan kırmızıbiberler pişerken diğer yandan iç malzemesini hazırlayalım.

Patlıcanları soyup minik küpler halinde doğrayın ve tavaya sıvıyağ ekleyerek patlıcanları kızartın. Patlıcanlanları aldıktan sonra doğradığınız biberleri kızartmak için tavaya koyun. Biberler piştikten sonra tavadaki fazla yağı dökerek patlıcanları, biberi, küp küp doğradığınız domatesi, tuz, baharatlar, salçe ve 2-3 parçaya ayırdığınız sarımsağı ilave ederek. Domatesler yumuşayana kadar pişirin. İç malzememiz artık hazır.

Kırmızıbiberler soyulacak kıvama gelince fırından alın. Dikkatlice parçalanmamasına dikkat ederek soyun. Baş kısmını keserek içlerini temizleyin dilerseniz hazırladığımız iç malzemesini resimdeki gibi biberlerin içine doldurarak servis yapın.

Yasemin Hanım’ın diğer tariflerine ulaşmak için burayı tıklayın.

kozlenmisbiber

Dilerseniz de biberleri ortadan ikiye uzunlamasına kesin ve iç malzemesini koyarak rulo şeklinde resimdeki gibi sarabilirsiniz.

kozlenmisbiber2

Yine isteğe bağlı olarak üzerlerine yoğurt ezerek dökebilirsiniz. Ben iç malzemesinde olduğu için sarımsaksız yoğurt kullandım eğer seviyorsanız yoğurdun içine de sarımsak ezebilirsiniz. Afiyet olsun..

kozlenmisbiber3kozlenmisbiber4

Malzemeler

  • 4 adet kırmızıbiber

  • 2 adet orta boy patlıcan

  • 2 adet domates

  • 1 adet yeşil biber

  • 3 diş sarımsak

  • Tuz

  • Kırmızı pulbiber

  • Yarım yemek kaşığı salça

  • 1 kase yoğurt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder