Soğan, biber ve 1 adet domatesi küçük küçük doğrayın. Salça hariç kalan tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Kabakları çizgili bir biçimde soyun. İkiye bölerek içlerini boşaltın. Hazırladığınız harcı oymuş olduğunuz kabakların içine doldurarak tencereye sıralayın. Ayırdığınız bir domatesi keserek kabakların üstlerine kapak yapın.1,5 su bardağı sıcak su da salçayı ezin ve tencereye ekleyin. Kısık ateşte pirinçler pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Servis yaparken isterseniz kabakları bütün halinde isterseniz de halka halka keserek servis edebilirsiniz.
Yanında ya da üzerinde yoğurt ile çok güzel oluyor. Afiyet olsun…
Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1 küçük boy soğan
- 2 adet boy domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tutam maydanoz
- 100 gr kıyma
- karabiber, kırmızı biber, tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder