Fakat ne yazık ki Amasya’dan buraya turşu getirmeye genelde üşeniyoruz.Henüz mevsimi gelmediama dayanamadık biz de ablamla kendi turşumuzu yapmaya karar verdik. Alışverişten eve dönünce ilk iş annemi aradık ve tarifi aldık. İşte size en kolayından salatalık turşusu tarifi….
1 büyük boy konserve kavanozu için
Malzemeler:
- 1 kg kadar salatalık
- 0.5 lt üzüm sirkesi
- 1 baş sarımsak
- 1 buçuk çorba kaşığı tuz
- 1 avuç acı biber ( arnavut biberi)
- Birkaç dal maydonoz
Hazırlanışı:
Salatalıkları yıkayıp kurulayalım. Kavanozun içine yer kalmayacak şekilde yerleştirelim. Aralara sarmısak, biber ve maydonoz da yerleştirelim. Kavanozu tamamen doldurunca tuzlu sirke karışımını boşaltalım. Salatalıkların üzerine maydonoz serip, sirkeyle örttükten sonra kapağı sıkıca kapatalım. Turşunun dönmesi için direkt güneş almayan bir yerde yaklaşık 18 derece sıcaklıkta bir kaç hafta beklemesi gerekir. Turşu olduktan sonra daha serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Normalde turşu yapımında kaya tuzu kullanılır, çünkü evlerde kullandığımız tuzlar turşunun çabuk erimesine sebep olurlar. Fakat biz sadece 1 kavanoz yaptığımız için bu önemli kuralı gözardı ettik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder