21 Mart 2012 Çarşamba

Salatalık Turşusu Tarifi

Haftasonu ablamla market alışverişine çıktığımızda çiçeği kopmamış çok güzel salatalıklar gördük. O kadar taze görünüyorlardı ki dayanamayıp aldık. Çünkü ablam turşu yapmaya karar verdi. Aslında bizim evde turşuları annem yapar ve akraba arasında da annemin turşuları çok meşhurdur.

Fakat ne yazık ki Amasya’dan buraya turşu getirmeye genelde üşeniyoruz.Henüz mevsimi gelmediama dayanamadık biz de ablamla kendi turşumuzu yapmaya karar verdik. Alışverişten eve dönünce ilk iş annemi aradık ve tarifi aldık. İşte size en kolayından salatalık turşusu tarifi….

1 büyük boy konserve kavanozu için

Malzemeler:

  • 1 kg kadar salatalık

  • 0.5 lt üzüm sirkesi

  • 1 baş sarımsak

  • 1 buçuk çorba kaşığı tuz

  • 1 avuç acı biber ( arnavut biberi)

  • Birkaç dal maydonoz


Hazırlanışı:
Salatalıkları yıkayıp kurulayalım. Kavanozun içine yer kalmayacak şekilde yerleştirelim. Aralara sarmısak, biber ve maydonoz da yerleştirelim. Kavanozu tamamen doldurunca tuzlu sirke karışımını boşaltalım. Salatalıkların üzerine maydonoz serip, sirkeyle örttükten sonra kapağı sıkıca kapatalım. Turşunun dönmesi için direkt güneş almayan bir yerde yaklaşık 18 derece sıcaklıkta bir kaç hafta beklemesi gerekir. Turşu olduktan sonra daha serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Normalde turşu yapımında kaya tuzu kullanılır, çünkü evlerde kullandığımız tuzlar turşunun çabuk erimesine sebep olurlar. Fakat biz sadece 1 kavanoz yaptığımız için bu önemli kuralı gözardı ettik.

salatalık turşusu tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder