
- Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökün.

- Halka halka kestip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizin.

- Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin. Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyun.

- Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın.

- Karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirin.

- Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin. Biz resimdeki gibi süsledik siz de kendi zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı doğranmış et.
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder