21 Mart 2012 Çarşamba

Maklube Tarifimiz


  • Derin bir tencerede etleri kavurun.


maklube5

  • Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökün.


maklube4

  • Halka halka kestip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizin.


maklube3

  • Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin. Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyun.


maklube2

  • Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın.


maklube1

  • Karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirin.


maklube8

  • Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin. Biz resimdeki gibi süsledik siz de kendi zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..


maklube6

Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı doğranmış et.

  • 2 su bardağı pirinç

  • 2 adet patates

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • Tuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder