21 Mart 2012 Çarşamba

Bisküvili Kabak Tatlısı Tarifi

Kabağı soyup dilimleyin ve tepsiye aralarına şeker serperek dizin. Şeker serptiğiniz kabağın üzerine kapak örterek bir gece bekletin. Sulanan kabağa ayrıca su eklemeden tencereye alarak yumuşayana kadar pişirin. Petibör bisküviyi robotta ezin ve yine ezdiğiniz kabak ile iyice harmanlayın. Oluşturduğunuz harcı tepsinin tabanına yayın. Üzerini krem şantiyi hazırlayarak kapatın. En üstüne ise ceviz ya da fındık ile süsleyin.

bisküvili kabak tatlısı, yemek tarifleri

 

Malzemeler

  • 1 kg balkabağı

  • 1-1,5 su bardağı şeker

  • 1 paket petibör bisküvi

  • Dövülmüş ceviz ya da fındık(üzeri için)

  • 1 paket krem şanti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder