Güveci eğer evde pişirecekseniz elektrikli ocağınız varsa güveç daha güzel olur güvecin dibi tutmaz. Ben elektrikli ocakta pişirmeyi tercih ediyorum yemek kaynamaya başladıktan sonra ocağı en kısık derecesinde çalıştırın ve o şekilde pişirin.
Eğer gazlı ocakta pişirecekseniz güvecinizin dibi tutmasın diye en küçük ocakta kısık ayarda pişirin. Eğer evinizde varsa altına kalın bir metal parça koyabilirsiniz. Ben tost makinesinin sökülen demir parçasını kullanıyordum. Güvecimin tabanı ince olduğu için dibi tutuyordu.
Diğer bir seçenek ise elektrikli fırında pişirmek. Oldukça uzun süre alan bir yöntem. Eğer bu şekilde pişirecekseniz ilk olarak güvecinizi gazlı ocakta kaynatın daha sonra fırına sürün.
Eğer evde sobanız varsa onun üzerinde çok daha rahat pişirebilirsiniz.
Son olarak da mahallenizde ekmek fırınında pişirebilirsiniz. Tabii ki onun lezzeti çok daha başka olur.
Afiyet olsun..
Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 500 gr dana eti
- 500 gr taze fasulye
- 10 adet arpacık soğan
- 1 baş sarımsak
- 2 adet domates
- 5 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı salça
- karabiber, pul biber, tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder